Når gaver gør en forskel 

Nedenfor kan du læse om Nepal, en strikkevirksomhed, nutidens slavehandel og en ung, dansk kvinde. En fortælling om dyb mørke og varmt lys. Daggry.  Har du allerede læst i hæftet genkender du noget, men heri fortælles  mere konkret om, hvad der sker derude i Kathmandu, Nepal. 

Kirstine
Kirstine i Nepal

Syng Julen Lang støtter fattige og udsatte.  Du kan nedenfor læse om den forskel gaven kan gøre. Måske vil du lægge en julegave oven i min gave for at nå målet. Det vil gøre MANGE glade. Tro mig! 

I efteråret 2016 mødte jeg århusianske Kirstine. Hun var da i Danmark for arbejde og spare op, for hendes arbejde blandt nepalesiske kvinder giver hende ikke løn. Det rørte mig at høre, hvordan hun er med til at skabe værdighed for kvinder, der har oplevet mere ondt, end jeg kan forestille mig. Jeg håber du vil lytte med, mens jeg citerer fra Kirstines fortælling: dinadi-grey-transparent-small-menu

Hvem er Dinadi? 

“Fra januar til juni måned i år var jeg i Nepal, hvor jeg sammen med et svensk par, udsendt af Youth With a Mission, var med til at starte en virksomhed som hedder Dinadi – det betyder ”daggry”. Dinadi er et strikkefirma i Kathmandu, Nepal, hvor vi kæmper for etiske arbejdsforhold og produktion, og bruger vores virksomhed som en platform, for at nå mennesker, som er ofre for stor uretfærdighed.  Her ansætter vi kvinder, der enten er tidligere ofre for trafficking eller er i stor risiko for at  blive handlet. Trafficking er tragisk nok en kæmpe industri – verden over – men  specielt i Nepal, hvor mænd og kvinder sælges som slaver, enten til billig arbejdskraft  eller til seksuel udnyttelse. Trafficking ser enormt forskelligt ud, men fællesnævneren  er at mennesker bliver udnyttet, misbrugt og behandlet som værdiløse.

Vores virksomhed er der for at skabe en alternativ mulighed for indkomst – frihed til IKKE  at lade sig sælge.  Igennem Dinadi kan vi nå ”det hele menneske”. Vi sætter både ind på de konkrete,  materielle behov; ved at skabe gode arbejdsforhold og ved at give god løn højnes deres  levestandard. Og vi formidle håb og frihed. At alle har stor værdi for Gud.

Varig udvikling

Erfaringen er at hjælpeprogrammer og gratis uddelinger ikke giver den samme  vedvarende udvikling. Jeg tror at virksomhedsformatet, er et fantastisk format til at skabe vedvarende  forvandling, og igennem en fælles arbejdsplads opstår der gensidighed og værdighed,  som er fundamentale ingredienser for psykisk velbefindende generelt, og specielt for den indre heling vores ansatte gennemgår.

Ved at skabe arbejdsplads og arbejdsfællesskab, opstår gensidig respekt, værdighed og tilknytning – det bidrager alt sammen til psykisk velbefindende. Som virksomhed er vi der for at skabe håb og frihed. Vi fortælle julens budskab om Jesus, og formidle det håb og den frihed vi kun kan finde i Ham.

Hvad skal jeg lave i Nepal?

gangaMin rolle i Dinadi er at tage på hjemmebesøg hos vore ansatte og være medvandrer i  deres liv. Man kan kalde mig socialarbejder, strikkelærer og ven. Alle vore ansatte strikker hjemmefra, hvilket giver en stor fleksibilitet og muliggør, at nogle som ellers ikke vil være i stand til at gå på arbejde mange timer dagligt (pga. små børn, psykiske mén, osv.) nu er i stand til at have et arbejde. Jeg kommer til at fungere som en slags brobygger og skal forsøge at skabe samhørighedsfølelse i virksomheden og fællesskab mellem de ansatte, som kan være en udfordring, når alle som udgangspunkt arbejder hjemmefra. Kvinderne skal gerne opbygge relationer hvor de tillidsfuldt kan dele liv og bearbejde deres fortid. Det er et kæmpe privilegium og ansvar at få lov til at være den som videreformidlehåb og kærlighed til nogle af dem som aldrig har oplevet det før. Jeg har stor tiltro til at Gud har sendt mig til denne rolle og derfor vil udruste og arbejde igennem mig.

women-half-mitten-product_res2
www.dinadi.com

 Læse, se og købe vores varer

Der er rigtig meget som jeg gerne vil dele om det vi oplever. Men jeg vil meget gerne opmuntre dig til, at læse mere omkring hvem vi som virksomhed er inde på vores hjemmeside: www.dinadi.com Det er en flot side, som med få ord giver rigtig meget information. Derinde står der mere omkring vores visioner, vores arbejdsmetoder, trafficking og problematikken i Nepal osv.
Du kan også se vores ansatte og vores produkter De produkter kvinderne laver sælges i Skandinavien, og er af høj kvalitet. Vores kollektion lavet af merino uld er til salg i webshoppen 
www.dinadi.com
At køber varer hos Dinadi er både at give en god julegaver til dem du holder, og det er at give disse kvinder et godt job. 

Jeg omtales ikke fremtrædende på hjemmesiden, som mine to kollegaer, og grundlæggere af Dinadi. De har formået at købe en arbejdstilladelse til ca. 300.000 kr, men det magter jeg ikke endnu. Derfor har jeg studievisum og studerer på Kathmandu Universitet ved siden af mit arbejde.

bimilaJeg tror på vores virksomhed gør en forskel. Vi har høje etiske krav. Vi passer på miljøet og de ansattes arbejdsforhold. Men som du kan se på hjemmesiden, så bidrager vi mere end sædvanligt i Nepal til de ansattes sociale sikkerhed. Lad mig nævne:
Løn man kan leve af….
Fleksible arbejdsforhold….
Overskudsdeling….
Pensionsopsparing….
Støtte til uddannelse….
Hjælp til dagligdags forhold….
Sygehjælp….
Uddannelse som strikker….
Socialarbejdere,
hvilket jeg og en nepalesisk kvinde er.
 

Mit arbejde er alt sammen frivilligt. Vores nepalesiske ansatte arbejder under gode forhold, og får en god løn for deres arbejde. Men vores virksomhed er endnu ikke et sted, hvor os grundlæggere er i stand til at få løn. Det betyder, at jeg er afhængig af den faste støtte og gaver, jeg får hjemmefra. Det er en kæmpe velsignelse, at Syng Julen Lang, i år samler ind til mig og mit arbejde, da det muliggør, at jeg kan lave det jeg gør.

Jeg vil jævnligt sende nyhedsbreve via e-mail, til de som er interesseret i at følge mit arbejde på lidt tættere hånd. Mit ønske er, at du er så involveret, som du selv har lyst til og mulighed for. Så hvis du kan mærke, at projektet starter en nysgerrighed efter at  høre mere, så skriv endelig til mig pr. mail, og så vil jeg tilføje dig til at få mine  nyhedsbreve.

Tusind TAK for en god gave!
Det er til kæmpe opmuntring at se andre bære med i 
min drøm og vision: at se nepalesiske kvinder blive sat få frihed. Uden jeres bidrag var jeg ikke i stand til at være en del af arbejdet der.

Venlig hilsen

Kirstine

SENESTE NYT:    Læs stort interview i Århus onsdag 

Kirstine gør et fantastisk arbejde. Lad os hjælpe…

Hun bør være i Nepal i stedet for at tjene til sit ophold her, og derfor har jeg igangsat en indsamling til at dække Kirstines løn og udgifter i Nepal.

Giv gerne en julegave i den størrelse du er glad ved: 2 kr, 25 kr, 50 kr,  100 kr, 500 kr eller ? kr. Jeg håber på en god julegave. Det er en gave, der gør en forskel!
Syng Julen Lang startede indsamlingen i 2016 og den fortsætter i hele året 2017/18, så du kan give igen i mindst 2 år.

Du kan støtte Kirstine med  MobilePay eller bankoverførsel.
Begge giver mulighed for skattefradrag.
Find oplysningerne på siden Giv sådan

Kirstine kan modtage besked eller ønske om nyhedsbrevet via beskedfeltet herunder.

Glædelig jul            Niels Larsen       Skriv en BESKED       

           til Kirstine

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked