Julegaven, der gør en forskel


Jeg bliver rørt og DYBT imponeret, når århusianske Kirstine fortæller om sit arbejde i Nepal. Kirstine har i snart tre år været med at skabe arbejdspladser til udsatte kvinder, som igennem værdige ansættelsesforhold har fået en ny start, et nyt liv. Jeg mødte Kirstine førte gang i efteråret 2016. Hun var i Danmark for arbejde og spare op, for hendes arbejde blandt nepalesiske kvinder giver hende ikke løn.

Jeg håber du vil lytte med til Kirstines fortælling om dyb mørke og varmt lys. Daggry.  

Kirstine fortæller

”I April 2016 lancerede vi Dinadi – en social økonomisk strikkevirksomhed i Kathmandu, Nepal. Siden da er vi vokset, så Dinadi i dag har 98 nepalesiske ansatte som alle producerer strik-produkter, som sælges i Skandinavien og Canada.
Drømmen er, at vi kan blive ved med at vokse. Dinadi eksisterer nemlig for at skabe arbejdspladser og derigennem muligheder for kvinder, som har mødt meget modgang. Vi tror på, at liv forvandles igennem jobs fordi fast arbejde skaber muligheder og giver vedvarende forvandling
– økonomisk, psykisk, fysisk.

Nepal er et enormt udfordret land med stor fattigdom, korruption og social uretfærdighed. Et kerneproblem i
Nepals situation er deres høje arbejdsløshed på 46%, som fastholder folk i deres håbløse situation hvor fattigdommen er slavegørende i sig selv. Og deraf følger mange problematikker som menneskehandel, mangel på uddannelse, mm. Det er tydeligt for mig, at Dinadi er blevet et frirum og et glimt af håb for flere af vores kvinder – og det er skønt at være med til at skabe det for dem.
”Dinadi” er nepali og betyder på dansk ”Daggry”

Køb en smuk gave – giv et smukt håb. 

Vi har netop lanceret vores webshop på www.dinadi.com, hvor du kan købe fra vores smukke kollektion. Vi arbejder udelukkende i 100% merino uld, og alle vores produkter er håndstrikket.

Vores designs er lavet ud fra tanken om ”slowfashion”:
* varen skal produceres under ordentlige forhold!
* hvert produkt skal kunne holde sæson efter sæson, både i design og kvalitet!

Når du køber vores strik, så får du ikke bare et smukt kvalitetsprodukt, men du er også med at skabe flere arbejdspladser og muligheder for kvinder i Nepal! Det er en oplagt julegave da de sendes i håndlavede æsker, lavet specielt så de passe til hvert enkelt produkt.
www.dinadi.com

Varig udvikling – værdighed

Erfaringen er at hjælpeprogrammer og gratis uddelinger ofte ikke giver en vedvarende udvikling. Jeg tror at virksomhedsformatet, er et fantastisk format til at skabe vedvarende forvandling igennem en fælles arbejdsplads i gensidighed og værdighed.

Jeg tror på vores virksomhed gør en forskel. Vi har høje etiske krav. Vi passer på miljøet og de ansattes arbejdsforhold. Men som du kan se på hjemmesiden, så bidrager vi mere end sædvanligt i Nepal til de ansattes sociale sikkerhed.

Lad mig nævne:
Løn, man kan leve af….
Fleksible arbejdsforhold….
Overskudsdeling….
Pensionsopsparing….
Støtte til uddannelse….
Hjælp til dagligdags forhold….
Sygehjælp….
Uddannelse som strikker….
Socialarbejdere,
hvilket jeg og en nepalesisk kvinde er. 

Som virksomhed er vi der for at skabe håb og frihed. Vi fortælle julens budskab om Jesus, og formidle det håb og den frihed vi kun kan finde i Ham.

Hvad skal jeg lave i Nepal?

Min rolle i Dinadi er at tage på hjemmebesøg hos vore ansatte og være medvandrer i deres liv. Man kan kalde mig socialarbejder, strikkelærer og ven. Alle vore ansatte strikker hjemmefra, hvilket giver en stor fleksibilitet og muliggør, at nogle som ellers ikke vil være i stand til at gå på arbejde mange timer dagligt (pga. små børn, psykiske mén, osv.) nu er i stand til at have et arbejde. Jeg fungerer som en slags brobygger og skaber samhørighedsfølelse i virksomheden og fællesskab mellem de ansatte, som kan være en udfordring, når alle som udgangspunkt arbejder hjemmefra. Kvinderne skal gerne opbygge relationer hvor de tillidsfuldt kan dele liv og bearbejde deres fortid. Det er et kæmpe privilegium og ansvar at få lov til at være den som videreformidler håb og kærlighed til nogle af dem som aldrig har oplevet det før. Jeg har stor tiltro til at Gud har sendt mig til denne rolle og derfor vil udruste og arbejde igennem mig.

Jeg omtales ikke fremtrædende på hjemmesiden, som mine to kollegaer, og grundlæggere af Dinadi. De har formået at købe en arbejdstilladelse til ca. 300.000 kr, men det magter jeg ikke endnu. Derfor har jeg studievisum og studerer på Kathmandu Universitet ved siden af mit arbejde.

Kirstine
Kirstine, Danmark
Preston, Canada
Mirjam, Sverige

 

 

 

 


Følg med.

Jeg vil jævnligt sende nyhedsbreve via e-mail, til de som er interesseret i at følge mit arbejde på lidt tættere hånd. Skriv til mig på kirstinedonskov(at)gmail.com og få mit nyhedsbrev.   (udskift (at) med @)

Venlig hilsen

Kirstine

Hjælp Kirstine med sit fantastisk arbejde!

Dinadi skaffer kvinderne en god løn! Men Kirstine skaffer sin egen løn ved indsamling eller/og jobs i Danmark.
’Syng Julen Lang’ respekterer den prioritering.
Men vi synes Kirstine skal arbejde i Dinadi og ikke i Dk. Derfor bidrager vi med glæde til hendes løn hver måned.

En julegave fra dig på f.eks 10, 50, 500 kr vil give glæde, løn og skulderklap til Kirstine – og muligheder i Nepal. Læs hvordan du kan give her:  Giv sådan    Indsamlingen fortsætter i hele året 2018.  TAK

Glædelig jul            Niels Larsen       Skriv en BESKED       

           til Kirstine

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked