Julegaver, der gør en forskel

Jeg mødte Kirstine i 2016, og jeg blev rørt og DYBT imponeret, da hun fortalte mig om sit arbejde i Nepal. Hun har nu i godt tre år skabt arbejdspladser til udsatte kvinder, som har fået en ny start, et nyt liv gennem værdige ansættelsesforhold.  

Kirstine fortæller

”I April 2016 lancerede vi Dinadi – en social økonomisk strikkevirksomhed i Kathmandu, Nepal. Vi har i dag ca. 60 nepalesiske ansatte som alle producerer strik-produkter, som sælges i Europa og Canada/USA. Dinadi eksisterer for at skabe arbejdspladser og derigennem muligheder for kvinder, som har mødt meget modgang. Vi tror på, at liv forvandles igennem jobs fordi fast arbejde giver muligheder for vedvarende forvandling – økonomisk, psykisk, fysisk.

Nepal er et enormt udfordret land med stor fattigdom, korruption og social uretfærdighed. Et kerneproblem i
Nepals situation er deres høje arbejdsløshed på 46%, som fastholder folk i deres håbløse situation hvor fattigdommen er slavegørende i sig selv. Og deraf følger mange problematikker som menneskehandel, mangel på uddannelse, mm. Dinadi, som på dansk betyder ”Daggry” er blevet et frirum og et glimt af håb for flere af vores kvinder.

Køb en smuk gave – giv et smukt håb. 

Vores smukke, håndstrikkede kollektioner i 100% merino uld sælges i flere danske butikker og selvfølgelig på vores webshop på www.dinadi.com. De leveres i en fin, håndlavet æske. 

Vores designs er lavet ud fra tanken om ”slowfashion”:
* varen skal produceres under ordentlige forhold!
* hvert produkt skal kunne holde sæson efter sæson, både i design og kvalitet!

  • Når du køber vores strik, så får du mere end et smukt kvalitetsprodukt,
    – du er også med at skabe flere arbejdspladser og muligheder for kvinder i Nepal!
     

Varig udvikling – værdighed

Erfaringen er at hjælpeprogrammer og gratis uddelinger ofte ikke giver en vedvarende udvikling. Jeg tror, at virksomhedsformatet, er en fantastisk måde at skabe vedvarende forvandling igennem en fælles arbejdsplads i gensidighed og værdighed.

Vi har høje etiske krav. Vi passer på miljøet og de ansattes arbejdsforhold er gode. På hjemmesiden fortæller vi, hvordan vi bidrager mere end sædvanligt i Nepal til de ansattes sociale sikkerhed.

Lad mig nævne:
Løn, man kan leve af….
Fleksible arbejdsforhold….
Overskudsdeling….
Pensionsopsparing….
Støtte til uddannelse….
Hjælp til dagligdags forhold….
Sygehjælp….
Uddannelse som strikker….
Socialarbejderstøtte,
hvilket jeg har været… 

Dinadi er der for at skabe håb og frihed. Vi formidle også julens budskab om håb og frihed.

Hvad lavede jeg i Nepal?

De første år tog jeg på hjemmebesøg hos vore ansatte og var medvandrer i deres liv. Man kan kalde mig socialarbejder, strikkelærer og ven. Jeg skulle skabe samhørighedsfølelse og fællesskab mellem de ansatte kvinderne så de tillidsfuldt kan dele liv . Det videreformidler håb og kærlighed til nogle af dem, som aldrig har oplevet det før. Jeg har oplært tre kvinder, som har overtaget opgaven efter mig.

Hvor er jeg lige nu?

Det seneste år er gået med at skabe salgskanaler for Dinadi. Jeg var i New Zealand, Australien og Danmark  for at mødes med indkøbere og besøge butikker. Det var opmuntrende at mærke, at det vi laver er efterspurgt. Modeindustrien har en voksende opmærksomhed  på arbejdsforhold, lønninger og bæredygtighed i Nepal som i andre ulande.
Derfor er det en stor glæde at I j
uli blev jeg gift med Mitch, fra New Zealand, som jeg mødte i Nepal. Vi bor nu i Danmark, hvor jeg går på Kunstakademiet. Jeg er stadig tilknyttet Dinadi og arbejder med salgsarbejde i Danmark.

Kirstine

Læs hvad pressen skrev om Kirstines fantastisk arbejde her

Glædelig jul            Niels Larsen